...Forward, men, forward! Let it never be said that Texans lag in a fight!  















WILLIAM LEWIS MOODY

Kompanisjef 1861 – 62, regimentets NK 1862 - 63

William Lewis Moody, soldat og entreprenør, ble født 19. mai 1828 i Essex County, Virginia, sønn av Mary Susan (Lankford) og Jameson Moody. Moody ble foreldreløs som 15-åring. Han studerte jus ved University of Virginia og graduerte i 1851. I 1852 flyttet han til Texas og bosatte seg i Fairfield i Freestone County. Etter tre år med advokatpraksis, begynte han i handels- og bomullsbransjen sammen med sine to brødre. Moody giftet seg med Pherabe Elizabeth Bradley 1. desember 1860. De fikk seks barn, men tre av dem døde svært tidlig.




Frem mot borgerkrigens utbrudd var Moody en ivrig tilhenger av løsrivelse fra Unionen. Sommeren 1861 organiserte han et kompani frivillige til Sydstatshæren, "Freestone Freemen", som ble kompani G av 7. Texas Infanteriregiment. Han ble selv kaptein og sjef for kompaniet. Regimentet, under kommando av hans venn John Gregg, ble tatt til fange av fienden ved Fort Donelson, Tennessee, i februar 1862. Etter åtte måneder i krigsfangenskap ble Moody utvekslet i september. Ved reorganiseringen av regimentet ble han forfremmet til oberstløytnant og nestkommanderende for 7. Texas.

Fra februar til april 1863 var Moody stasjonert i Port Hudson, Louisiana, og i mai deltok han i slagene ved Raymond og Jackson, Mississippi, hvor han ble rost for tapperhet. Den 10. juli ble han alvorlig såret i en trefning nær Jackson, Mississippi. Han ble sendt hjem til Texas på rekonvalesens, men ble ikke frisk igjen, og tilbrakte resten av krigen i Austin. I mellomtiden fikk han forfremmelse til oberst i 7. Texas, en stilling han dog aldri tiltrådte.


Etter krigen kom han hjem til Fairfield, men fant snart ut at det var bedre muligheter i Galveston. Sommeren 1866 kom han til Galveston og startet 1. september et bomullsagentur. I "Reconstruction"- årene (1865-77) viet Moody mesteparten av sin tid til forretninger. I 1872 var han med å grunnlegge Galveston Cotton Exchange (bomullsbørsen) og virket senere som direktør for børsen 1877-82, 1884-88 og 1898-1900. Han var også med å stifte et jernbaneselskap og var en tid selskapets leder. På 1880-tallet hadde Moody dessuten formannsvervet i Galveston Deep Water Committee (dypvannskomite), som søkte støtte fra Kongressen til å utvikle Galveston til en dypvannshavn.

Mot slutten av "Reconstruction" perioden engasjerte Moody seg i politikken for Demokratene, og ble valgt til delstatsforsamlingen i 1873. Han søkte imidlertid avskjed i februar 1874 og tok i stedet ansettelse som økonomisk agent for Texas, med ansvar for salg av statsobligasjoner i New York City. Moody forble aktiv Demokrat, men hadde aldri selv flere politiske verv. Han var imidlertid en nær venn og støttespiller for guvernørene Francis R. Lubbock, Richard Coke, og James S. Hogg.

Moody’s forretningsinteresser var i hovedsak konsentrert om hans bomulls- og bankvirksomhet i Galveston, gjennom firmaet "W.L. Moody & Co." Firmaet håndterte en stor del av bomullshandelen i staten Texas. Selv om han alltid var opptatt av forretninger, var Moody også en ivrig friluftsmann, og tilbrakte mye tid med jakt og fiske. Han var dessuten aktiv frimurer og i flere foreninger. Han arbeidet helt frem til sin død 17. juli 1920 i Galveston. Han er begravet på familiekirkegården i Chesterfield County, Virginia.

 


 


Visit 15th Wisconsin on the Net !